PROGRAM DLA FIRM

PROGRAM DLA FIRM

  • praca w strojach cukierniczych – czapce i fartuchu
  • projekcja filmu o plantacji kakaowca i produkcji czekolady
  • prezentacja autentycznego owocu kakaowca z Ekwadoru oraz ziaren kakao
  • degustacja fermentowanych ziaren kakaowca
  • temperowanie czekolady w kilkuosobowych zespołach
  • własnoręcznie przygotowanie czekoladowych bloków o wadze do 600 gramów z wybranych rodzajów czekolady (biała, mleczna, deserowa)
  • zdobienie produktów przygotowanymi dodatkami:
    kokos, ziarna kawy, cynamon, chilli, orzechy ziemne, rodzynki, słonecznik, mak
  • przygotowanie 6 pralinek czekoladowo-owocowych (mango, jagoda, truskawka) i 8 czekoladowo-orzechowych
  • zdobienie gotowego bloku czekoladą z rękawa cukierniczego, własnoręczne tworzenie dedykacji/napisu na czekoladzie
  • zapakowanie słodyczy w przygotowane opakowania foliowe i papierowe
Koszt: 75 zł / os.

Warsztaty organizujemy od 15 osób w grupie.