PROGRAM KRAKOWSKI

PROGRAM KRAKOWSKI

  • praca w strojach cukierniczych – czapce i fartuszku
  • projekcja filmu edukacyjnego o plantacji kakaowca i produkcji czekolady połączone ze słodkim quizem wiedzy
  • degustacja czekolady podczas konkursu
  • prezentacja autentycznego owocu kakaowca z Ekwadoru oraz ziaren kakao
  • temperowanie czekolady w kilkuosobowych zespołach
  • samodzielne dekorowanie rękawem cukierniczym tabliczki (czekolada mleczna) o wadze 90 gramów dodatkami (bakalie) oraz czekoladą białą lub gorzką.
  • przygotowanie 3 pralinek serduszek o smaku mango, jagodowym, truskawkowym
  • własnoręczne zdobienie pralin czekoladą z rękawa cukierniczego
  • produkcja 8 pralinek orzechowo-czekoladowych
  • przygotowanie figurki smoka z wybranej czekolady (30 gramów)
  • zapakowanie słodyczy w przygotowane opakowania foliowe i papierowe torebki
  • rozdanie słodkich upominków – czekoladowych draży o wadze 100 gramów
Koszt: 50 zł / os.

Czas trwania zajęć w zależności od liczebności grupy 60 – 75 minut.