PROGRAM WYJAZDOWY

Możliwa rezerwacja wyjazdowych warsztatów czekoladowych w okresach styczeń – kwiecień oraz lipiec – październik.

WARIANT PODSTAWOWY

  • praca w strojach cukierniczych – czapce i fartuszku
  • projekcja filmu edukacyjnego o plantacji kakaowca i produkcji czekolady, połączona z quizem wiedzy
  • prezentacja autentycznego owocu kakaowca z Ekwadoru
  • dekorowanie czekoladowej tabliczki o wadze 90 gramów
  • przygotowanie 3 pralinek – serduszek o smaku mango, jagodowym, truskawkowym i 8 o smaku orzechowo-czekoladowym
  • własnoręczne zdobienie pralin czekoladą z rękawa cukierniczego
  • zapakowanie słodyczy w przygotowane opakowania foliowe i papierowe torebki
Koszt: 40 zł / os.

WARIANT WYJAZDOWY PLUS

  • praca w strojach cukierniczych – czapce i fartuszku
  • projekcja filmu edukacyjnego o plantacji kakaowca i produkcji czekolady, połączona z quizem wiedzy
  • degustacja topionej czekolady białej, mlecznej lub gorzkiej 40 gramów
  • prezentacja autentycznego owocu kakaowca z Ekwadoru
  • dekorowanie czekoladowej tabliczki o wadze 90 gramów
  • przygotowanie 3 pralinek – serduszek o smaku mango, jagodowym, truskawkowym i 8 o smaku orzechowo-czekoladowym
  • własnoręczne zdobienie pralin czekoladą z rękawa cukierniczego
  • zapakowanie słodyczy w przygotowane opakowania foliowe i papierowe torebki
Koszt: 45 zł / os.

Czas trwania zajęć w zależności od liczebności grupy 45 – 60 minut. Bezpłatny dojazd do placówek na terenie powiatu krakowskiego.