DUBAJSKA CZEKOLADA
proponowany na integracje firmowe i dla młodzieży
Warsztaty tworzenia 450 gramowej dubajskiej czekolady obejmują:
- praca w strojach cukierniczych – czapka i fartuch
- projekcje filmu o plantacji kakaowca
- prezentację owocu kakaowca z Ekwadoru oraz degustację fermentowanych ziaren kakao
- prezentacja autentycznego owocu kakaowca z Ekwadoru oraz ziaren kakao
- temperowanie czekolady w kilkuosobowych zespołach
- przygotowanie 3 pralinek – serduszek o smaku mango, jagodowym, truskawkowym
Wykonywanie Bloku Czekolady Dubajskiej w 3 etapach:
Etap 1: Przygotowanie czekoladowe formy jako bazy deseru
Etap 2: Wypełnienie schłodzonej formy pistacjową pastą z dodatkiem chrupiącego ciasta kataifi
Etap 3: Schłodzenie, a następnie pokrycie nadzienia warstwą najwyższej jakości czekolady
Przygotowanie 6 pralinek czekoladowo-owocowych
– mango,
– jagoda,
– truskawka),
8 czekoladowo-orzechowych
Zdobienie produktów przygotowanymi dodatkami
– kokos,
– ziarna kawy,
– cynamon,
– chilli,
– orzechy,
– rodzynki,
– mak.
Pakowanie słodyczy w przygotowane opakowania foliowe i papierowe torebki
Warsztaty tworzenia dubajskiej czekolady to świetny sposób na wspólne spędzenie czasu
– idealne na integrację firmową, jak i kameralne spotkanie w gronie znajomych.
W luźnej atmosferze uczestnicy poznają tajniki tworzenia wyjątkowych czekoladowych przysmaków, a przy tym świetnie się bawią, próbując, eksperymentując i oczywiście degustując własne słodkie dzieła!
Zapraszamy grupy liczące co najmniej 10 osób.
Koszt: 125 zł / os.
Czas warsztatów zajęć w zależności od liczebności grupy 75 minut.