PROGRAM PODSTAWOWY
to nasza oferta dla najmłodszych uczestników:
- praca w strojach cukierniczych – czapce i fartuszku
- projekcja filmu edukacyjnego o plantacji kakaowca i produkcji czekolady, połączona z quizem wiedzy
- degustacja czekolady podczas konkursu
- prezentacja autentycznego owocu kakaowca z Ekwadoru oraz ziaren kakao
- samodzielne dekorowanie mlecznej tabliczki czekolady o wadze 90 gramów (rękaw cukierniczy z czekoladą białą, gorzką, bakalie)
- przygotowanie 3 pralinek – serduszek o smaku mango, jagodowym, truskawkowym
- produkcja 8 pralin o smaku orzechowo-czekoladowym
- własnoręczne zdobienie pralin czekoladą
- zapakowanie słodyczy w przygotowane opakowania foliowe i papierowe torebki
Koszt: 45 zł / os.
Czas trwania zajęć w zależności od liczebności grupy 45 – 60 minut.