Możliwa rezerwacja wyjazdowych warsztatów czekoladowych w okresach styczeń – kwiecień oraz lipiec – październik.
WARIANT PODSTAWOWY
- praca w strojach cukierniczych – czapce i fartuszku
- projekcja filmu edukacyjnego o plantacji kakaowca i produkcji czekolady, połączona z quizem wiedzy
- prezentacja autentycznego owocu kakaowca z Ekwadoru
- dekorowanie czekoladowej tabliczki o wadze 90 gramów
- przygotowanie 3 pralinek – serduszek o smaku mango, jagodowym, truskawkowym i 8 o smaku orzechowo-czekoladowym
- własnoręczne zdobienie pralin czekoladą z rękawa cukierniczego
- zapakowanie słodyczy w przygotowane opakowania foliowe i papierowe torebki
Koszt: 40 zł / os.
WARIANT WYJAZDOWY PLUS
- praca w strojach cukierniczych – czapce i fartuszku
- projekcja filmu edukacyjnego o plantacji kakaowca i produkcji czekolady, połączona z quizem wiedzy
- degustacja topionej czekolady białej, mlecznej lub gorzkiej 40 gramów
- prezentacja autentycznego owocu kakaowca z Ekwadoru
- dekorowanie czekoladowej tabliczki o wadze 90 gramów
- przygotowanie 3 pralinek – serduszek o smaku mango, jagodowym, truskawkowym i 8 o smaku orzechowo-czekoladowym
- własnoręczne zdobienie pralin czekoladą z rękawa cukierniczego
- zapakowanie słodyczy w przygotowane opakowania foliowe i papierowe torebki
Koszt: 45 zł / os.
Czas trwania zajęć w zależności od liczebności grupy 45 – 60 minut. Bezpłatny dojazd do placówek na terenie powiatu krakowskiego.