
Zajęcia stworzone z myślą o młodzieży (bez ograniczeń wiekowych)
– gwarantujemy pogłębioną wiedzę o kakao i kreatywne zajęcia warsztatowe.
125 zł za osobę
Program warsztatów
Praca w strojach cukierniczych
Załóż czapkę i fartuszek, poczuj się jak mistrz czekolady i przygotuj się na słodkie wyzwania!
Film o plantacji kakaowca i produkcji czekolady
Krótka, inspirująca projekcja, która wprowadzi Was w świat czekoladowych przygód.
Główny bohater wieczoru - kakowiec!
Prezentacja ekwadorskiego strąku kakaowca i degustacja fermentowanych, suszonych ziaren
Temperowanie czekolady w grupach
Rozpocznijmy drużynowe wyzwanie – praca w kilkuosobowych grupach nad uzyskaniem idealnej temperatury i konsystencji czekolady.
Przygotowanie 400 gramowego bloku
- Tworzenie czekoladowego korpusu przy użyciu rękawa cukierniczego i temperowanej czekolady i kilkuminutowe chłodzenie.
- Wypełnianie formy kremem dubajskim: chrupiącą masą pistacjową z dodatkiem ciasta kataifi.
- Pokrycie całości warstwą czekolady i schłodzenie.
Dekorowanie gotowej czekolady słodkimi napisami i bakaliami.
Do wyboru 3 rodzaje czekolady oraz orzechy, ziarna kawy, chili, rodzynki, liofilizowane owoce, kokos.
Pakowanie słodyczy
Przygotowane arkusze papieru, foliowe torebki i pudełko pozwolą bezpiecznie przetransportować słodycze.
Ważne informacje
Czas trwania: około 75 minut
Koszt: 125 zł/os.
Minimalna grupa: 10 os.
Lokalizacja: ul. Kamienna 45/4, Kraków
Warsztaty z okazji...
Możesz zamówić warsztaty czekoladowe z dojazdem do placówki w ramach przygotowania prezentu na szczególną okazję: Dzień Mamy i Taty, Święta Wielkanocne, Dzień Babci i Dziadka - dostosujemy warsztaty do okazji.