Zajęcia stworzone z myślą o młodzieży (bez ograniczeń wiekowych)
– gwarantujemy pogłębioną wiedzę o kakao i kreatywne zajęcia warsztatowe.

125 zł za osobę

Program warsztatów

Praca w strojach cukierniczych

Załóż czapkę i fartuszek, poczuj się jak mistrz czekolady i przygotuj się na słodkie wyzwania!

Film o plantacji kakaowca i produkcji czekolady

Krótka, inspirująca projekcja, która wprowadzi Was w świat czekoladowych przygód.

Główny bohater wieczoru - kakowiec!

Prezentacja ekwadorskiego strąku kakaowca i degustacja fermentowanych, suszonych ziaren

Temperowanie czekolady w grupach

Rozpocznijmy drużynowe wyzwanie – praca w kilkuosobowych grupach nad uzyskaniem idealnej temperatury i konsystencji czekolady.

Przygotowanie 400 gramowego bloku

  • Tworzenie czekoladowego korpusu przy użyciu rękawa cukierniczego i temperowanej czekolady i kilkuminutowe chłodzenie.

  • Wypełnianie formy kremem dubajskim: chrupiącą masą pistacjową z dodatkiem ciasta kataifi.

  • Pokrycie całości warstwą czekolady i schłodzenie.

Dekorowanie gotowej czekolady słodkimi napisami i bakaliami.

Do wyboru 3 rodzaje czekolady oraz orzechy, ziarna kawy, chili, rodzynki, liofilizowane owoce, kokos.

Pakowanie słodyczy

Przygotowane arkusze papieru, foliowe torebki i pudełko pozwolą bezpiecznie przetransportować słodycze.

Ważne informacje

Czas trwania: około 75 minut

Koszt: 125 zł/os.

Minimalna grupa: 10 os.

Lokalizacja: ul. Kamienna 45/4, Kraków

Jak dokonać rezerwacji?

Aby zarezerwować termin lub dowiedzieć się więcej o warsztatach, lub napisz na warsztaty@fabrykacharliego.pl lub zadzwoń - wystarczy kliknąć w słuchawkę!

Warsztaty z okazji...

Możesz zamówić warsztaty czekoladowe z dojazdem do placówki w ramach przygotowania prezentu na szczególną okazję: Dzień Mamy i Taty, Święta Wielkanocne, Dzień Babci i Dziadka - dostosujemy warsztaty do okazji.